Monday, April 14, 2014

Kuidas hiidlane Tallinnas autoorienteerumisega alustas

Kes või mis on Retro Night Race? Vanad autoorienteerujad juba teavad, et see üritus sunnib hoovi nurgas seisvalt masinalt sambla maha kraapima ja hiired kindalaekast välja toksima. Just, see on orienteerumissari vanadele autodele. Kui vaadata ajas tagasi, siis minu esimene korraldatud võistlus Tallinnas oligi just Retro Night Race stardiga Linnahalli juurest. Aastaks oli siis 2010 ja kuupäevaks kolmas aprill. Rajale läks tol päeval 18 võistkonda ja eks see uus asi oli. Ega mind keegi eriti ei tundnud ja mäletan hästi Automoto foorumi kommentaare antud üritusele. Näiteks üks leebemaid: (On siukse nimega firma olemas? On Joonas Peakorraldaja nimeline isik reaalselt olemas? Millegipärast tekitab perekonnanimi kahtlust?). Eks see Väärtnõu ole jah üks kummaline nimi :p 

Kes tahab selle ürituse teemat lugeda, siis kaevasin selle Automoto foorumi sügavustest välja ja siin see on: http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=32079 


Lugesin ise ka selle teema uuesti läbi. Johhaidii kui palju probleeme võis Hiiumaa mehe Tallinna tulek tekitada. Igaljuhul sai see võistlus ühele poole ja sealt hakkas see sari vaikselt veerema. Samal aastal toimus veel sarja 2 võistlus ja järgmist etappi tuli oodata ligi aasta. 


Aastal 2011 toimus sarja 3. etapp ikka endiselt Tallinnas. Võistlus sai stardi Lasnamäelt ja rada kulges lennujaama ees ja taga. Rajale läks 13 võistkonda ja nende liikumisteid ja punktide läbimistaktikaid saab vaadata siit: http://tracklog.us/event/24/


Samal aastal liikus sari ka esimest korda Hiiumaale. Rajale startis 20 võistkonda ja neist tulemuse sai kirja 18 tiimi.
Retro Night Race 4 Hiiumaal

Sarja 5 ja 6 etapp leidsid aset taaskord Tallinnas. 5 etapi eripäraks oli see, et kõik võistlejad sõitsid sama rada, aga erinevatel aegadel. Peale punkti grupi võtmist pidid osalejad tulema tagasi starti. Nii sõideti 5 erinevat ringi. Kuidas võistlejad rajal hakkama said, seda saad vaadata siit:
http://tracklog.us/event/44/
Retro Night Race 5
Kuuendal etapil tuli osalejatel ragistada kõvasti ajusid. Kaardil oli punkte rohkem kui looduses. Stereogrammidesse olid peidetud numbrid, et kuhu punkti minema ei pea. 
Retro Night Race 6

Aastal 2012 toimus kolm Retro Night Race(7,8,9) Kaks esimest neist toimusid taaskord Tallinnas ja viimane neist lumises Keilas. Keila etapp toimus veel minu sünnipäeval ja kingiks sain kokkujooksnud Toyota mootori. Nice :)


Retro Night Race 7 sai stardi Paljassaare otsast. 4 tunni jooksul tuli leida punkte väga vana kaardi abil. Toon ühe kaarti näiteks. Kokku oli rajal 3 kaarti. 

Retro Night Race 7(Tõelisel Retro kaardil) Kas tunned ära koha?
Retro Night Race 8 toimus Nõmmel ja esimest korda sai võistluse nimi tõlgitud eesti keelde. Retro Õhtu Võiduajamine - Kõlab päris ägedalt.
Retro Night Race 8 
Retro Night Race 9 oli põnev ka selle poolest(lisaks sellele, et ma oma auto mootorist ilma jäin), et stardis saadi kaks kaarti. Ühel oli ainult maastik ja teisel olid vaid punktid. Osalejate esimene ülesanne oli punktid teisele kaardile saada. Asja tegi keeruliseks see, et kaardid olid prinditud 250g paberile ja ei paistnud läbi. Tehnikaid oli mitmeid, aga parim oli vast nööpnõelaga auke torkida. :) Võistlejate liikumisteid saab vaadata koos punktidega kaardiga siit: http://sportrec.navirec.com/ui/#188d2fv
Retro Night Race 9
Aasta 2013-l toimus (st pidi toimuma) neli Retro Night Race-i(10,11,12,13). 10-nes toimus kohe aasta alguses 2. veebruaril ja see võistlus ristiti Savisaare ÖÖralliks. Miks just nii, seda saab lugeda järgnevast blogist: http://spordilinn.blogspot.com/2013/02/savisaare-ooralli.html 

Täpselt kuu pärast kolis Retro Night Race 11 Tartusse. Võistluse tracklogi saab vaadata taaskord siit: http://sportrec.navirec.com/ui/#18in5i0



Retro Night Race 11 Tartus
15. mail toimus taas Retro Night Race Tallinnas Nõmmel. Rada oli märgitud orienteerumiskaartidele ja üks kaardi näidis on siin:

Retro Night Race 12 Tallinnas Nõmmel
13 Retro Night Race pidi toimuma 24 august 2013, kuid võistlusele registreerus vaid 3 võistkonda. Seega jäi 13 võistlus ära. Vältimaks ebaõnne jätsin selle numbri vahele ja sellel aastal alustame Retro Night Race 14-ga.



Seega.......


Aeg on küps, et avada taaskord vanade autode orienteerumissari - Retro Night Race. Sellel aastal on kavas neli osavõistlust. Iga osavõistlus peaks avardama osalejate silmaringi ja olema mingilgi moel hariva suunitlusega. Esimene etapp leiab aset Tallinnas ja seda juba 29. aprillil. Võistluse teemaks on mälestused. Et mäletused ei kustuks, on paljudesse Tallinna kohtadesse paigaldatud erinevaid mälestusmärke ja mälestutahvleid. Tallinnas on neid üle 60 ja võistluse käigus tulebki neist umbes pooled, ehk 30 ülesse leida.

Võistlusala hõlmab kogu Tallinnat ja ürituse kestus on 3 tundi. Võistlusel ei ole kasutusel kaarti, vaid on antud kas foto mälestusmärgist, tekst mälestusmärgilt või mälestusmärgi autor. Tundes ära koha ja leides ülesse mälestusmärgi leiate mälestusmärgi lähedalt või küljest QR koodi, mille peate oma nutitelefoniga sisse skäneerima.

Võistluse start ja kogunemiskoht on Sidepataljoni taga asuva sõjaväekalmistu parkimisplats. Võistlus algab kogunemisega kell 19.00-st ja esimene auto saab rajale kell 20.00. Stardiintervall on 2 minutit. Võistluse lõpp on 23.00-00.00. Kuna kõigil vanatehnika omanikel on nädalavahetused niigi broneeritud siis üritus toimub nädala sees teisipäeva õhtul.

Võistluse starti on oodatud kõik osalejad, kelle istumise all on jõuvanker vanusega 25 ja rohkem aastat. Uuem tehnika võib saada starti korraldaja eriloal. Osalema ootame kuni 30 võistkonda.

Võistlusel tulevad kõikide osalejate külge GPS seadmed. GPS seade peab käima ka igas punktis. Punkte tuleb võtta õiges järjekorras ehk 1-2-3-4 jne. Võistkonna peale on vajalik vähemalt 1 nutitelefoni olemasolu.

Võistluse eemärgiks on tuua kokku vanatehnika omanikud, avardada nende silmaringi ja pakkuda tegusat ajaveetmist õhtuses Tallinnas. Võistlusmonent on sellel üritusel teisejärguline.

Võistlusele saab registreeruda läbi http://www.seiklusministeerium.ee/10593 lehe. Osavõtutasu võistkonnale on 25 eurot. Osalustasu saab tasuda kohapeal sularahas või ülekandega Seiklusministeerium OÜ arvelduarvele Swedbank 221051575334. Selgitusse tuleks lisada võistkonna nimi.

Küsimuste tekkimisel võib kontakteeruda 5226895(Joonas) või kirjutada Joonas@seiklusministeerium.ee
 

2 comments:

  1. Automoto teema on ikka vastav. Kunagine soov teatud talvisel üritusel osaleda sai mõni aasta tagasi otsa. Ja selles teemas postitatud jutu lugemine nullis asja lõpuni ära.

    Tulev võistlus tundub veider aga osaleme ikkagi ja vaatame millega täpsemalt tegu. Senimaani enamus Retrod alates kolmandast kaasa tehtud ja ei saa sedagi vahele jätta.

    Ja muidugi on Retro autodega koos sõitmine ikka mõnusam kui värskelt müügisaalist väljunud masinatega.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei Ahti,

      Sapikaklubi aktiivsus Retro orienteerumistel on olnud muljet avaldav. Seekord saavad rajale ainult retro masinad. Loodan, et peale sinu tiimi ja Okase on stardis näha ka uusi nägusid Sapikaklubist.

      Automoto teema oli tol ajal ikka paras õudukas :) Tagant järgi vaadates tekitab nalja, et nii palju olematuid probleeme tekkis. Samas kahju on sellest, et teatud isikud endale sellist ülbitsevat kõnepruuki saavad lubada.

      Aga maailm on kirju :)

      Delete