Thursday, December 4, 2014

Jama jamas kinni - Eesti KÄKIMEISTRID

Jah, elu on üks tore seiklus, kus iga uus päev toob üha uusi ootamatusi. Mõned on head, aga sageli keeratakse sulle kokku paras käkk. Viimane piisk minu karikasse langes Haapsalus autoorienteerumist korraldades. Päev enne võistlust leidsin end olukorrast, kus piduliku bändiga lõpetamise asemel restoranis, pakuti võimalust osaliselt hotelli lobby´s ja osaliselt kuskil kõrvalises (personali)ruumis süüa, parimaid autasustada ja muljeid vahetada. Muide, meil oli kokkuleppe, et täpsustan osalejate lõpliku arvu hiljemalt 5 päeva enne üritust ja esialgu rääkisime osalejatest 100 + rahvast. Kokkulepe oli sõlmitud suuliselt ja 1,5 kuud varem. Päev enne üritust selgus, et kogu hotell on soomlastele välja müüdud ja restorani ning isegi buffee ossa meid kuidagi ei mahuta. Nii tore....

Õnneks tuli viimases hädas appi Cafe Tallinna omanik ja lubas võistluse lõpu teha oma kohvikus Rannarootsi Keskuses. Müts maha mehe ees ja kokkuvõttes võib öelda, et lõpp hea kõik hea. PS! Teenindus ja toitude maitse selles kohvikus on väga kõrgel tasemel ja julgen seda kohta kõigile soovitada. Infot saad: www.cafetallinn.ee

Peale seda jama tabasin ennast mõttelt, et kas tõesti ei saa Eestis partnereid usaldada ja kui pole kirjaliku lepingut, siis sõidetakse sust lihtsalt teerulliga üle? Viskasin pilgu lähiminevikku ja leidsin ennast KÄKKLÄND-ist. Kuna olen juba mõnda aega naisemees, siis heaks näiteks on mu enda pulm, kus "käru keerasid" söögipakkuja ehk moodsas keeles catering(Grillitud köögiviljade asemel vesised külmutatud junnid), peokoht(Järgmisel hommikul pulmalisi sõimates ja raha juurde nõudes. Eriti koomiline oli, et kästi oma prügi ise ära viia) Pühapäeval??? Kuhu????) juuksur(Kokkulepitud pulmasoeng pruudile polnud see, mis olema pidi ja lisaks nõuti poole suuremat summat kui algselt oli kokkulepitud). Aga muidu oli pulm tore :)

Väga mõnusad ja põhjalikult ettevalmistunud "Maanteeröövlid" peatasid me pulmarongi
Teine käkkide laine tuli meelde ühe meeskonnakoolitusega 2013 aasta sügisel, kus kokkulepped taaskord ei maksnud midagi. Situatsioon oli ise järgmine: Soovisin viite 12 inimese telki, mis oleks köetud ja kus sees oleks madratsid. Lisaks soovisin kahte termost kuuma veega. Sain küll mis tahtsin, aga....

Telkide juurde jõudes suitses üks korsten ja termostes loksus külm vesi. 4 jääkülma telki seisid nukrana ja kõigis telkides puudusid madratsid. Oli külm aeg ja klientideks olid enamjaolt naised. Küsimuse peale, et miks 4 telki külmad on, vastati rahuliku südamega, et eks ise kütke. Kel külm, see kütab. Madratsid puuduvad sellepärast, et meil on õppus samal ajal. Hallo?? Aga miks te seda varem ei maininud?? Järsku hakkas õppus??

Nojah, telkide asemel ööbisid osalejad kallis hotellis ja sain hotelliarve 1450-le eurole. Järgmine hommik jätkus koolitus ja kella 9-ks oli tellitud osalejatele 20 jalgratast. Kell oli 9 ja rattaid polnud. Laenutaja ei võtnud telefoni. Kell 11 sain ta lõpuks kätte ja oh üllatust. Ta oli kogemata päevad sassi ajanud ja selle ürituse üldse ära unustanud. Kaks tundi pidid osalejad ilma ratasteta vantsima ja kella 10-ks jõuti poodi, kust hangiti "Sikspäkid" ja sealt edasi oli õudus kuubis. Meeskonnakoolitusest sai skets tuntud Tujurikkuja episoodist, kus purjusujujate koondis basseinis üksteiselt mõõtu võttis. Kes ei tea millest jutt, siis väike mälu värskendus:


Need kaks eelpool toodud näidet on vaid väike osa käkkidest, mis viimasel ajal on kokku keeratud. Kas tõesti ei hooli ettevõtjad oma mainest ja kas on olemas tegijaid, keda võiks usaldada?

JAH on olemas tegijaid, kes hoolivad ja keda võib usaldada. Eestlane, tuntud oma tagasihoidlikusega, ei tõtta eriti kiitma ja häid sõnu ütlema. Sellest on tegelikult väga kahju. Võtan natuke hoogu ja toon täna kaks tõsist tegijat teieni. Need kaks ettevõtet ei ole mind kunagi alt vedanud ja olen saanud alati seda mida tahtnud. Vahel ka viimasel minutil ja peale tööaega, aga siit nad tulevad:

RT AUHINNAD - Ettevõtte, kes mõistab mu soove kinnisilmi ja annab endast alati kõik, et tulemus oleks viimase peal. Kuna mulle karikad eriti ei meeldi, siis olen valinud auhindade materjaliks klaasi. Ja klaasi RT Auhinnad töödelda juba oskab. Selle ettevõtte käest tulevad kõik Seiklusministeeriumi auhinnad. Ja kiiresti tulevad, viimasel hetkel tulevad, alati tulevad! Viimase 4 aasta jooksul pole ma pidanud kordagi pettuma ja ma loodan, et meie koostöö jätkub ka tulevikus. Aitäh Ria ja Ülar. RT Auhinnad koduleht asub: www.auhinnad.ee ja nad ise pesitsevad Tallinna Kesklinnas Rävala 19.

Teostus ja disain - RT Auhinnad 

Teostus ja disan taaskord - RT Auhinnad
Teine ettevõtte keda ma väga kiita tahaks on AFF OÜ. Seda ettevõtet iseloomustavad sõnad väike, töökas, kohusetundlik. Ka sellest ettevõttest olen ma saanud alati seda mida tahan. Lisaks suudavad nad tõelisest s*tast teha päris söödava saia. Ja seda päris mõistliku hinna eest. AFF-st tulevad kõik Seiklusministeeriumi kleepsud. Ka selles ettevõttes toimub mõistmine lennult ja vaja on vaid kaubale järele minna. Ainuke miinus selle ettevõtte juures on suhtlus(vb mõistame üksteist nii hästi, et ka see toimub lennult). Kui ma kavandi saadan, siis ei tea ma kunagi, kas see ka kohale jõudis. Samuti ei tea ma millal kleepsud valmis saavad. Keegi mulle meili vastu ei saada. Kui kokkulepitud päev on käes, siis lähen kohale ja oh imet. Siiamaani olen kõik kleepsud sealt õigeaegselt kätte saanud. Saatsin eelmise nädala lõpus trükki laupäevase Rajaajaja karikasarja viimase etapi kleepsu. Hiljemalt homme peaks selle kätte saama. Eks näis, kas saan. Infot selle kohta, et kas see kohale jõudis, millal valmis saab ja kas sellega aega tegeleda on, pole ma saanud :) Nad lähtuvad vist kõnekäänust: Vähem möla rohkem tööd! AFF-i koduleht asubwww.aff.ee ja nad ise asuvad Tondi Ärikeskuse taga punases putkas.

Kas see kleeps on homseks valmis? Loota võib, et on!
Tahaksin kõigile südamele panna, et kui keegi teeb head tööd, siis kiitke teda. Öelge paar ilusat sõna ja tunnustage ta ponnistusi, sest suvalisi KÄKIMEISTREID on kõik kohad täis! Kommentaarides võid anda märku oma positiivsetest kogemustest ja ka käkimeistritest kellest peaks kaarega mööda käima.




1 comment:

  1. Väga tuttav tunne kui midagi korraldad. Minu "eredamad" mälestused seostuvad politsei, vallavalitsuse ja maanteaametiga kus üks on purjus, teine täiesti süüdimatu ja kolmas lihtsalt uskumatult ülbe.

    ReplyDelete